Had je vroeger een leuke vent ontmoet, dan kreeg je met een beetje geluk een dag later een smsje van hem. Scharrel, date of potentiële vriend: tegenwoordig whatsappen we er op los! Hoe moet dat eigenlijk, flirten via Whatsapp? Whatsappen versus smsen
Als je een leuke man (of vrouw) ontmoet hebt, beland je tegenwoordig al snel in Whatsapp-gesprekken. Wat vooral nieuw is aan deze manier van communiceren is dat je (tenzij iemand het uitgeschakeld heeft), kan zien wanneer iemand voor het laatst online geweest is en dus je bericht gelezen heeft. Het wachten op antwoord wordt daardoor nog spannender en kan voor je gevoel nog langer duren dan voorheen. Je weet immers zeker dat diegene online geweest is.
Hoe moet je wél flirten via Whatsapp?
Whatsapp moet je eigenlijk interpreteren als een gesprek dat in principe geen eind heeft, maar eerder als een chat met tussenpauzes. Hoewel de ander jou bericht gezien kan hebben, kan het goed zijn dat hij/zij een etentje heeft, aan het werk is of druk is met andere bezigheden waardoor diegene niet direct kan reageren. Dus schiet niet gelijk in de stress als je ziet dat iemand online geweest is, maar je nog niet direct een antwoord ontvangen hebt. Anderzijds kan te lang wachten met reageren (meer dan een dag) overkomen als desinteresse. Probeer het een beetje natuurlijk te houden en blijf dicht bij je gevoel bij het bepalen hoe vaak en snel je wilt reageren. Vrouwen vinden het leuk als de Whatapp-gesprekken een beetje spannend zijn. Daag de ander uit, maak grappen en geef jezelf nog niet helemaal bloot. Ga zeker niet zeuren of klagen, dit kan verkeerd overkomen. Neem ook de tijd om even leuk te kletsen en haak niet elke keer na 2 zinnen af. Zo leer je elkaar een beetje kennen. Ben je echt leuk aan het chatten, vraag haar dan een keertje mee op date. Na een week intensief appen vinden vrouwen het vaak wel tijd voor de volgende stap.
Wat moet je juist niet doen?
Wil je het spannend houden, zorg dan voor natuurlijke pauze tussen 2 gesprekken en stalk de ander niet met jouw berichtjes. Ook niet als de ander niet reageert! Maak verder geen seksistische opmerkingen en praat niet de hele tijd over jezelf. Zorg dat er een dialoog ontstaat, maak af en toe een grap en vermijd ongemakkelijke vraag-antwoord gesprekken.
Emoticons: wel of niet?
De meningen over het gebruik van emoticons zijn verdeeld. De meeste vrouwen vinden het gebruik van emoticons vooral een 'vrouwen-ding', maar anderen vinden het niet zo'n probleem als mannen hier ook gebruik van maken. Mits het wel de tekst ondersteund en niet te overdreven gebruikt wordt.
Foto: Shutterstock - Mila Supinskaya