Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Waarom het hebben van curves zo gek nog niet is

1 min
Of je nou een blad/blog leest of de tv aanzet, je kunt er niet omheen: strak in je vel zitten is onze westerse norm. De curves die vrouwen in veel gevallen hebben, worden niet omarmt (vooral niet door onszelf) en dus moeten we allemaal massaal aan een koolhydraat- en suikervrij dieet om dit allemaal recht te trekken. Althans, dat is wat de media ons doet laten geloven. Vandaag geven wij een shout out naar de vrouwelijke curves, want het hebben van een klein buikje of volle billen vinden wij zo gek nog niet!

Je houdt tijd over

Als je niet elke dag in de sportschool hoeft te hangen om je sixpack in shape te houden (oke, een beetje bewegen is natuurlijk wel goed en gezond), houd je hartstikke veel tijd over voor familie, vrienden, bingewatchen en ehh.. eten?!

Mannen vinden het ook mooi

Echt, vraag het aan mannen en ze zullen aangeven dat ze vrouwelijke rondingen eigenlijk prachtig vinden. Vaak zijn vrouwen zelf hartstikke kritisch als het om gewicht gaat, maar vinden mannen de curves juist wel vrouwelijk en sexy. Tja.. als we het daarvoor ook al niet hoeven doen, waarom onszelf dan eigenlijk zo kwellen?

Het menselijke kussen, wie houdt er niet van?!

Wat is er nou lekkerder dan je hoofd op het zachte lichaam van je partner te leggen?! Dat is toch veel lekkerder dan zo'n harde plank? En perfect tijdens het Netflixen. Yes, een ode aan het menselijke kussen!

Zonder schuldgevoel eten

Als jij geen grammetje vet hebt, dan zal elk taartje of elke hamburger voor je gevoel direct zichtbaar zijn. En dus heb je de hele tijd een schuldgevoel als je iets calorierijks eet. Maar als je je curves accepteert, dan maakt die hamburger of dat taartje toch niet meer zoveel uit. Je hoeft in ieder geval niet de hele tijd te stressen of je eventueel iets zou kunnen aankomen. Natuurlijk hebben wij het niet over ongegeneerd overeten en een ongezond gewicht, maar zolang je een gezonde BMI blijft houden zeggen wij YES tegen de curves!

Je voldoet aan de norm van historische kunstenaars

Al laatste (en niet geheel onbelangrijk!): Vroeger beeldde kunstenaars vrouwen af met inclusief rondingen. Van Michelangelo tot Boucher, het buikje, billen en borsten hoorden er helemaal bij. Dus ja, met jouw curves voldoe je geheel aan de norm van deze helden!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorie├źn