Happy singles
Happy singles
3 min

Suus: Lekker zen

3 min
Ik word wakker, de zon schijnt maar ik voel me helemaal ruk. Soms heb je van die dagen, dan weet je het al. Dit wordt 'm niet. Labiel als een vaatdoek zwabber je door de dag. Het is mooi weer dus dan moet je ook nog eens vrolijk zijn. Ik wil alleen maar in een donkere kamer onder de dekens liggen en deprimerende jankfilms kijken.

Tjakkaaaa

Een stem in mij steekt hier meteen een dwarsbalk voor. De Emiel Ratelband komt -hoe fucking irritant ook- in me naar boven. In bed liggen? Tjakkaaaa! Hoppaaaa, niks daar van. Je leeft maar 1 keer en ook van deze dag ga je een fantastische dag maken. Om te kotsen dat optimisme van die man. Emiel en de Darth Vader in mij gooien het op een akkoordje: Ik ga niet in bed liggen maar ook niet zingend de stad door. De gulden middenweg wordt een yoga lesje. Lekker zen, je concentreren op je ademhaling. Enzo.

Geen ster op de yogamat

Nu ben ik geen ster op de yogamat, maar heb toch het gevoel er iets mee te moeten. Ik heb een proefmaand afgesloten, een goede deal waarmee je tien lessen uit kunt proberen in een maand. Ik kom met moeite aan de 4. Als ik de studio binnen loop is de vorige les net afgelopen. Het lijkt wel een modeshow. Alleen maar lekkere wijven in sexy yoga outfitjes lopen vol zelfvertrouwen de zaal uit. Ook de leraar heeft -met zijn groene ogen en nonchalante knotje op zijn hoofd- een net iets te hoog men candy-gehalte. Sta ik daar, Toos-make-up-loos in mijn vale legging. De volgende les blijken er maar 3 top modellen aanwezig. Shit, nu sta ik veel te veel in de picture. Vaak rommel ik maar een beetje wat aan, links achter in de hoek. Dan kijk ik altijd af bij mijn buurvrouwen die precies lijken te weten waar ze mee bezig zijn en dat bevalt me prima.

Zingen? Oh no!

Deze keer blijkt het een iets andere versie dan de lessen die ik hiervoor gehad heb. We beginnen met zingen. Zingen? Oh god neeeeeee... Ik voel me zo ongemakkelijk en wil 'm het liefst meteen smeren. Aangezien er niemand voor me staat om me te blokken heb ik geen vluchtroute voor handen. Crap. Ik kan de lyrics niet onthouden. Ik versta überhaupt niet wat er gezongen wordt dus ik playback een beetje. WHY? Why me?? Na het kwellende muziekprogramma gaan we door met de eerste asanas. Ik blijk niet te kunnen spieken want iedereen moet zijn eigen ademhaling en ritme van je lichaam volgen. Ik raak compleet verward want ook de oefeningen kan ik niet onthouden waardoor ik steeds halverwege inhaak op waar mijn buurvrouw is gebleven. De leraar blijkt een streng meester die me als een arend in de smiezen houdt. De druk wordt opgevoerd waardoor ik echt mijn god niet meer weet waar ik mee bezig ben. Ik kan zelfs mijn eigen ademhaling niet meer volgen en krijg een halve paniek aanval. Wat gênant!

Fuck me

Na een innerlijke discussie besluit ik al mijn moed bij elkaar te rapen en de les waardig te verlaten. Helaas komt hier niks van in. De leraar komt voor me staan, kijkt me doordringend aan en zegt liefdevol doch streng dat ik helemaal de les niet ga verlaten. Hij sleept mijn matje van links achter naar het midden, vooraan. FUCK ME. Mijn matje eindigt tussen twee meiden in. Nu zitten we veel te dicht op elkaar waardoor we allemaal in elkaars aura zitten. Ik voel me zo lullig en heb het gevoel voor iedereen de les te verpesten. Zo goed en kwaad als het gaat probeer ik de draad weer op te pakken. Adem in, adem uit. Ik heb het benauwd en voel een brok in mijn keel.

In de wc barst ik in buiten proportioneel huilen uit

Ik moet echt weg. Probeer ik een schijtdag om te zetten naar iets positiefs, krijg je dit. Na een innerlijke marteling van een minuut of 10 besluit -nu resoluut- dat ik er echt tussen uit knijp. Ik verontschuldig me en ruim mijn spullen op. Weer komt Johnny Depp voor me staan en probeert me te overtuigen om te blijven. Ik hoor mijn stem transformeren. Ik voel me zo in het nauw dat ik de tranen bijna niet meer kan bedwingen. Daar gaat mijn waardige aftreden. Ik draai me snel om en ren naar de wc. Ik barst in een buiten proportioneel huilen uit. Gelukkig is er niemand anders in de toiletruimte en kan ik na 5 minuten opgelucht adem halen. Ik dep mijn ogen droog en fiets in mijn vale legging de vrijheid van de stad in... Wat zal ik eens gaan doen vandaag?

Foto: Flickr - Midwestnerd

Reacties
Categorieën