Happy singles
Happy singles
2 min

Suus: Tinder, poging 2!

2 min
Aangemoedigd door de vele succesverhalen die me ten ore komen in de Amsterdamse wandelgangen besluit ik Tinder nog een kans te geven. Na een aantal matches richt ik me hoofdzakelijk op twee targets deze week. Sander en Jur. Alles op 1 paard zetten lijkt me, in het kader van 'spreid je winkans', niet handig.

Let me introduce to you: Sander

Sander staat op maandag avond op de planning. Hij is helemaal enthousiast en heeft er enorm veel zin in. Aangezien Sander nogal uit de richting blijkt te wonen besluiten we halverwege af te spreken in Utrecht. Die ochtend krijg ik een berichtje dat meneer zich niet helemaal fit voelt, of ik echt alleen die avond kan. Ja, ik kan alleen vanavond. Hij wikt en weegt, maar besluit het feest toch door te laten gaan. Hij zet zich er wel over heen. Dat begint al soepel. Heerlijk. Een man die weet wat ie wil. Prompt. Weer een bericht. Hij weet het toch niet zeker. Hij wil namelijk wel graag de 'vrolijke Sander' kunnen zijn. Oei, daar gaat het genadeloos mis. In de derde persoon over jezelf spreken vind ik al tenenkrommend. Daarbij komt dit verhaal nogal labiel op me over. Sorry guys. Zelf mag ik dan af en toe als een emotioneel wrak ter aarde storten, maar dat alles is legaal onder de noemer PMS. Vrouwen mogen dat. Mannen niet.

Exit

Na een telefonisch spoedberaad en lappen tekst op de app waarin ie dan weer besluit af te spreken en dan weer in de twijfelstand schiet is de kogel door de kerk. Ik moest de onhandige Sander maar snel vergeten en we zouden volgende week gezellig gaan daten. Hij vond het heel erg vervelend allemaal en hoopte dat dit geen afknapper was. Ik besluit hem een neutraal bericht terug te sturen en ga lekker in de zon een wijntje drinken vanavond. Exit Sander.

Ping. Jur!

Ping. Nog geen half uur later komt er een app binnen van Jur. Wat een timing! Jur woont ook niet dat je zegt 'om de hoek' maar hij is vandaag toevallig in Amsterdam en heeft óók nog tijd om vanavond met mij een wijntje te drinken. Dat zeg ik: Spreid je winkans. Het "alles gebeurt met een reden gevoel" maakt zich meester. Even laat ik me helemaal meevoeren in de 'dit-kan-geen-toeval-zijn-mood' en fantaseer over liefde op het eerste gezicht. Een verhaal waar we later om zullen lachen. Snap. Back to reality. Gelukkig kan ik snel schakelen en schud direct plan B uit de mouw. 'Laten we bij Plekk afspreken', app ik terug. Plekk vind ik altijd lekker relaxed, je kunt er aantrekken wat je wil en zijn wie je wilt zijn. Een prima tent voor een eerste date.

Rosé.. veel rosé

Casually late kom ik zo nonchalant mogelijk aangelopen. Ik merk dat ik dit keer niet zo zenuwachtig ben, maar het blijft toch altijd wat ongemakkelijk. Snel scan ik hem en besluit dat hier nog wel potentie in zou kunnen zitten. We bestellen een paar biertjes, het zonnetje schijnt en ik voel het zand tussen mijn tenen. Een perfecte date, zou je zeggen. Alles is er behalve de vonk, die zelfs de brandende zon niet aan kan wakkeren. Ik merk dat ik afgeleid wordt door een blonde beachboy die voorbij loopt met een flesje wijn in zijn hand en neerploft op een zitzak naast een leuke meid. Ze zijn duidelijk verliefd. Een steek van jaloezie gaat er door me heen. Ik kijk naar het exemplaar dat naast me zit en vraag me af of ik me ooit met hem zo zou zien zitten. Hij lacht naar me en ik spot iets tussen zijn tanden. Nee, dit gaat 'm niet worden. Op naar het volgende avontuur, lange zomeravonden en rosé. Veel rosé...

Foto: Flickr - Johan Larsson

Reacties
Categorieën