Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Doen opa en oma het nog steeds?

1 min
Toen wij laatst in gesprek waren met een medewerkster van een sekswinkel, vertelde zij dat er nog wel eens bejaarden binnenkomen en seksartikelen aanschaffen. En wij maar denken dat de drive op den duur wel afneemt. Tot welke leeftijd hebben mensen eigenlijk seks? Hoewel er natuurlijk geen eenduidig antwoord op te geven valt, geeft dit wellicht een beeld.

Hebben oudere mensen nog seks?

Veel jongeren denken dat oudere mensen geen seks meer hebben. Totdat je steeds ouder wordt en beetje bij beetje deze mening verandert. En ook de definitie van 'oud' wordt langzamerhand bijgesteld. Toch blijken we geen idee te hebben van hoeveel oudere mensen nog seks bedrijven. Let's find out! Uit een groot onderzoek onder 3005 ouderen is gebleken dat een groot deel nog altijd seks bedrijft. Maar liefst 53% van de mensen tussen de 64-75 en 26% van de mensen tussen 75-85 doet nog aan seks. Dat ook een groot percentage van deze groep geen seks heeft, hangt deels af aan het ontbreken van een (bijvoorbeeld overleden) partner of omdat men te kampen heeft met lichamelijke beperkingen. Degene die in goede gezondheid verkeerden hadden, volgens dit onderzoek, twee keer zo veel seks. Kortom, er kan gesteld worden dat seks niet perse ophoudt wanneer je de 65 gepasseerd bent. Degene die nog lekker gezond zijn, blijken er vaak nog wel voor in!

Documentaire

Deze documentaire geeft een mooie inzage in senioren en hun liefdesleven. Openhartig vertellen zij hun verhaal met ontwapende gesprekken en bijzondere scenes. Eén van de hoofdrolspelers zien we een sekswinkel binnenwandelen en met een gadget weer naar buiten gaan. Zo zie je maar weer, dit blijken de verhalen uit het echte leven.

Foto: Shutterstock - Monkey Business Images

Reacties
Categorieën