Sparkling couples
Sparkling couples
1 min

Fleur: Op vakantie gaan is leuk, maar de reis boeken?! Help!

1 min
De klok van de buren hoor ik slaan en ik kijk op mijn laptopscherm, 23:30u. Mijn ogen prikken en stiekem wil ik dolgraag naar bed. Maar we moeten het afronden, onze reis boeken. Onze vakantie is al over twee weken en we hebben nog steeds geen verblijf geregeld. Typisch ons, Jut en Jul.

Die met dat tuintje

“Nee, die andere… die met dat tuintje. Met palmbomen”, zegt mijn vriend terwijl hij naar het scherm wijst. Er staan nu zo’n 15 tabbladen open en ik zie door de bomen het bos niet meer. “Welke palmbomen?”. “Ja, die je net had”. Ik raak lichtelijk geïrriteerd en begin driftig één voor één de tabbladen aan te klikken, wachtend op zijn reactie. Bij tabblad 7 hoor ik hem “Ja, deze bedoelde ik” zeggen. Ik scan vlug de foto’s en ben niet heel enthousiast. “Dit is denk ik wel zo’n kinderparadijs hoor, kijk dan… met zo’n heel animatieteam”. Vragend kijk ik hem aan. “Ja, dat is zo”, reageert hij instemmend. “Klik maar weg dan”.

14 down to go

“Die Paradise Sunshine leek mij ook wel mooi, die zit direct aan het strand” zegt hij, terwijl hij prinsheerlijk en überrelaxt aan het whatsappen is. Ik heb inmiddels alle overgebleven tabbladen zo’n vier keer gescand, maar Paradise Sushine zegt me niets. “Paradise Sunshine?”, herhaal ik met luide stem om zijn aandacht van de telefoon naar mij te trekken. Ik open een nieuw tabblad waar ik vlug Paradise Sunshine op intoets, maar zonder resultaat. We blijven bij de 14 opties.

Systematisch te werk gaan

We besluiten nu systematisch te werk te gaan en verwijderen eerst alle plekken die verder dan 500 meter bij het strand vandaan liggen. Nu hebben we er nog acht over. Ik open het eerste tabblad weer en lees vluchtig de beschrijving. “Iets te massaal, vind je niet?” vraag ik hem. Hij legt z’n telefoon neer en zegt opgewonden: “Ja, deze bedoelde ik! Paradise Sunshine”. “Haha. Surfers Paradise, schat. Maar we zijn niet echt surfers, toch?”. Hij knikt en ook deze wordt weggestreept.

Auto erbij?

Maar dan, 70 minuten, drie whatsappgesprekken, een plasbeurt en een hoop afwegingen verder is de vakantie eindelijk geboekt! Ik highfive mijn vriend, lig in gedachten al met één oor op bed en klik op ‘bevestigen’. Plots opent zich een nieuw venster: Of ik een auto wil boeken? Nooooo… denk ik. “Wel handig” zegt mijn vriend.  

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën