Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Whut?! Met dit beroep heb je de grootste kans om te trouwen!

2 min
Liefde en werk, wie had gedacht dat die twee zoveel met elkaar te maken hebben? Toch blijkt dat op basis van je beroep kunt zien met wie jij een vergrote kans hebt om te trouwen. Bloomberg Business heeft hier namelijk onderzoek naar gedaan en de uitkomsten zijn toch wel enigszins verrassend te noemen. Zo blijkt dat een bepaald beroep wel degelijk jouw kansen op die witte jurk kunnen vergroten. Of daarbij dan ook het “Ze leefde nog lang en gelukkig” hoort, komt helaas niet uit het onderzoek naar voren.

No surprise

Sommige resultaten zijn nogal voor de hand liggend. Zo blijkt dat er een hele hoop directeuren vallen voor de charme van hun secretaresse. Dat je dan wel vrouw nummer 4 bent en genoegen moet nemen met iemand die minimaal je vader of opa had kunnen zijn, doet er blijkbaar niet toe. Ook de arts die voor de charme van de verpleegster valt of de kok die voor de serveerster valt waren geen grote verrassingen. Je spendeert immers zoveel tijd op het werk dat het logisch lijkt dat je daar ook jouw toekomstige partner ontmoet.

Maar dit verbaasde me wel..

Toch waren er ook een aantal matches die wel verbaasde. Ook is er is één beroep waarbij je echt een grote kans hebt om te trouwen, gewoonweg omdat heel veel mannen nou eenmaal op je vallen. Welke dat is.. dat lees je hieronder. Ben je de eeuwige vrijgezel? Wie weet is het een idee om je dan om te laten scholen en dan volgt het huwelijk gegarandeerd.

Hieronder een lijst met beroepen waarbij de man trouwt met:

1. Financieel analist – Hij kent zijn statistieken en de kans is groot dat die valt voor de charme van de lerares. 2. Stewards – Deze hoogvliegers worden met hun collega steward(es)s direct lid van de Mile High club. Het kan ook zijn data ze met beide beentjes op de grond blijven en voor de lerares gaan. 3. Verkopers – Deze vallen het meest voor beroepsgenoten. Kunnen ze gelijk die gladde verkooppraatjes op elkaar oefenen. 4. Boeren – Die zijn er als de kippen bij als ze kunnen zwichten voor beroepsgenoten óf jawel, daar is ze weer, de lerares! 5. Artsen – Deze spenderen zoveel uur op het werk dat het hart van een collega arts of verpleegster toch echt sneller kunnen laten kloppen. 6. Kok – Als serveerster maak je bij de kok een goede beurt of kans, hoe je het ook wilt zien. 7. Advocaten – Ook deze blijken veelal voor hun “soortgenoten” te kiezen. Benieuwd wat er onder die toga zit? 8. CEO’s – De hoge piefen vallen in eerste instantie voor de charme van de lerares. Alleen wel een nadeel voor de lerares is dat vrouw 2 tot en met 4 de secretaresse blijkt te zijn…. 9. Vrachtwagenchauffeurs - Een ander beroep die ook op secretaresses vallen zijn de vrachtwagenchauffeurs. Al twijfel ik wel of die op hetzelfde “soort” secretaresse vallen. 10. Politieagenten - Die zeggen het liefst ja tegen de lerares. Laat die handboeien maar komen! 11. Marketing mensen – Ook hier ligt de lerares het beste in de markt 12. Customer service medewerkers – Zij verkopen hun kletspraatjes het liefst aan mensen die uit ervaring weten wat een vreselijke baan zij hebben. 13. Civiele engineers – Bouwen dan weer het meest op de lerares. 14. Piloten – De stewardess is hierbij geen verrassing. Zijn er ook stewardessen die de Mile High Club niet kennen? 15. IT managers, financieel adviseurs en luchtvaart engineers gaan eveneens voor de, je raad het al, LERARES!

Jup. Leraressen dus!

Nu weet ik dat je, om leerkracht te worden, je engelengeduld moet hebben en ook nog eens heel lief moet zijn. Dat snap ik. Maar dat het beroep klaarblijkelijk zo’n grote aantrekkingskracht heeft? Dat wist ik dus niet. Als dit geen goed argument is om lerares te worden, dan weet ik het ook niet meer. Is gelijk dat dreigend tekort aan leerkrachten ook weer opgelost! Helaas voor mij zit er niets anders op dan als eeuwige vrijgezel door het leven te gaan. Blogger stond in geen enkel lijstje in de top tien en eerlijk, een klas met dertig gillende kinderen is mij die witte jurk níet waard. _________________________________ Lees hier alle blogs van Helga!

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën