Sparkling couples
Sparkling couples
0 min

Crowdfunding voor dit non-verbale liefdesverhaal

0 min

De 27-jarige regisseuse Ayla Spaans is een crowdfundingsactie gestart om haar eerste film te financieren. Tenacity, een korte film over een liefde die langzaam verloren gaat, is gebaseerd op haar voorgaande realties. Media platform Vice investeert een gedeelte op de voorwaarde dat ze via het online-platform Cinecrowd de rest van het streefbedrag inzamelt. Inmiddels zit ze op 58% van het bedrag.

Taal van de liefde

De filmmaker wil een non-verbaal liefdesverhaal vertellen, waar het contrast van het begin en het einde erg sterk is. Omdat je voor de taal van de liefde geen woorden nodig hebt, wordt het verhaal verteld doormiddel van kleur, geluid en beweging. De film speelt zich af op een huisfeest waarin elke kamer een nieuwe fase van een relatie representeert van de hoofdpersonen Luca en Lila. Door een relatie te vergelijken met een feest, komen verschillende fases van een relatie door middel van kamers voorbij. Lila en Luca maken samen alles mee. De avond begint heel kleurrijk, maar lijkt steeds donkerder te worden.

Persoonlijke ervaring

Ayla schreef het verhaal tijdens de laatste periode van mijn relatie. Haar zintuigen waren langzamerhand uitgeschakeld en ze kon niet begrijpen hoe het einde zo anders was dan het begin. Het is een vertaling van mijn ervaringen, gecombineerd met het mysterie van de nacht.

Update: Het streefbedrag is inmiddels behaald en de film wordt gemaakt!

Reacties
Categorie├źn