Tussen de lakens
Tussen de lakens
1 min

Wat is een fetish en welke sex fetish komen veel voor?

1 min
Een sex fetish blijft altijd een beetje in de taboesferen hangen, terwijl het stiekem vaker voorkomt dan wij denken. Wat zijn nou veel voorkomende sex fetishes? En wanneer is hier precies sprake van? Wij doken in het onderwerp en zochten het uit.

Wat is een sex fetish?

Wat is een fetish eigenlijk precies en wanneer kun je hiervan spreken? Het is niet zo dat wanneer jij graag hoge hakken aantrekt voor je partner, er gelijk sprake is van een schoenenfetish. Maar wanneer er seksuele opwinding ontstaat door een bepaald object of lichaamsdeel dat niet typische als seksueel beschouwd wordt zoals bijvoorbeeld voeten, dan kan er gesproken worden van een fetish. Je kunt dan opgewonden raken, masturberen of klaarkomen bij het ruiken, voelen, proeven of zien van dit specifieke object.

Wat zijn veel voorkomende fetishen?

Een studie heeft aangetoond dat de meest voorkomende te maken hebben met het eigen lichaam zoals voeten, maar ook het hebben van piercings, tatoeages of ook wel bij obesitas. Daarnaast is er een grote groep mensen die opgewonden raken van lichaamsvloeistoffen (plas, bloed of overige ontlasting) of voorkeur hebben voor een bepaalde lichaamsgrootte (hele lange of juist hele kleine mensen). Daarnaast komt het ook vaak voor dan mensen opgewonden raken van een bepaald kledingstuk of materiaal zoals leer, latex, rubber, harige dierenkostuums of het dragen van schoenen.

Andere festishen

Naast deze veel voorkomende fetishen zijn er natuurlijk een tal van andere seksueel voorkeuren. Je kunt het zo gek niet bedenken en zolang je (sex)partner hiermee tevreden is, is het natuurlijk helemaal prima allemaal. Voorbeelden van andere fetishen zijn het verkleden en gedragen als een baby (autenopiofilie), groepsseks, voyeurisme (het kijken of laten bekijken van seks), bondage en SM. Heb jij ervaring met iemand met een fetish of zelf een bepaalde seksuele voorkeur?

Foto: Shutterstock

Reacties
Categorieën