Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Ontspannen op de wintersport doe je zo!

2 min
Natuurlijk, de meeste van ons gaan op wintersport om te skiën of te snowboarden. Maar misschien ben jij wel zwanger, heb je kleintjes rondlopen, ben je geblesseerd of heb je even helemaal geen zin om de latten op te gaan... don't worry! Het hoeft namelijk zeker niet het enige te zijn waarmee jij je kunt vermaken in de sneeuw. Het is sowieso van belang dat je ontspannen terug komt en daarvoor hebben wij een aantal alternatieven op een rij gezet. Zennn!

Sleeën

Niet vragen waarom, maar gewoon doen. Je zult zien dat je onbezorgde gevoel uit de kinderjaren weer helemaal terug komt en het staat gegarandeerd voor een gezonde dosis lol. Dus zoek een goede heuvel, slee in de aanslag en gaan!

Boekje lezen

Vaak kom je er thuis door alle drukte helemaal niet meer aan toe. Maar een boekje lezen is optimale ontspanning en zeker als je thuis niet zo'n fanatiek lezer bent, is vakantie bij uitstek een geschikte plek om jou 'pil' open te slaan. Tip, zorg wel dat je een boek neemt wat helemaal aansluit op jouw interesses en geen 'verplichte kost' is. Dan loop je namelijk minder kans dat je hem alsnog snel weg legt.

Sauna

Vaak hebben de meeste wintersportgebieden wel een sauna of wellness-centre in de buurt. Zeker als het hard sneeuwt en je toch niet fanatiek op de latten gaat staan, is het een heerlijk uitstapje om helemaal tot rust te komen.

Spelletjes

Jaaaa.. op de wintersport hoor je ook wel een spelletje te spelen toch? Lekker een potje Party & Co, 30 Seconds, Regenwormen of een ander kaartspel. Hoe dan ook, het is super knus!

Mediteren

Ontspannen op de wintersport wordt helemaal compleet met een momentje mediteren. Probeer eens wat Yoga oefeningen of trek je 's avonds even terug om een uurtje te mediteren. Onderstaand filmpje geeft je een sneeuwerig yoga-gevoel. Natuurlijk hoef je je niet langs de piste te begeven voor jouw ontspanningsoefeningen, maar kun je je ook opsluiten in je kamer. Als jij je er maar helemaal relaxt bij voelt!

Sneeuwpop maken

Verzamel een paar andere enthousiastelingen (het liefst ook een paar mannen die goed sneeuw kunnen verplaatsen) en bouw een grote sneeuwpop. Je verwacht het misschien niet, maar het geeft je veel voldoening als jij uiteindelijk de oranje wortel in z'n hoofd stopt!

Wandelen

Juist op de wintersport is het super lekker om eens een flink stuk te gaan wandelen. Kies dan niet voor de openbare weg, maar zoek een mooie wandelroute in de bossen. De sneeuw, de witte dennenbomen, de geur en de serene stilte zorgen voor een prachtige wandeling. Tip: Vaak kun je op de site van jouw gebied of bij de plaatselijke VVV wel een mooie tocht vinden.

Drankje en een hapje

Deze type vakanties zijn vaak niet geschikt om flink wat kilo's af te vallen. Ondanks dat je in verhouding waarschijnlijk meer zult bewegen dan normaal, is de verleiding voor lekker eten en drinken groot. Wat dacht je van een glühwein, warme choco met slagroom, witbiertje, Jägerthee, toastjes, kaasfondue, apfelstrudel of andere lekkernijen? Ze zijn vaak nauwelijks te weerstaan.

Tenzij je niet aan een bepaald dieet gebonden zit, moet je hier dan ook maar lekker van genieten. Het is één weekje in het jaar dus het is zonde om je hier schuldig over te voelen. Neem een lekker drankje en hapje en bij thuiskomst ga je gewoon weer lekker sporten!

Wat is jouw ultieme manier van ontspannen op de wintersport?

Foto: Shutterstock - Oliverom Video: YouTube

Reacties
Categorieën