2 min

Helga: Zon, zee en zweet… Niet echt de ideale combinatie!

2 min
Het is weer zomer. Heerlijk, dat zonnetje die voor instant vrolijkheid zorgt. Het schijnt DE tijd van het jaar te zijn om een partner tegen het lijf te lopen. Dit is namelijk het seizoen waarbij je ongegeneerd, half naakte lichamen op het strand kunt bewonderen. Vanachter een grote zonnebril kun je al het voorbij komende vlees keuren. In levende lijven nog wel EN met een heerlijke cocktail in mijn hand! Ik kan mijn geluk niet op.

Zweetvoeten en klotsende oksels

Maar het is ook het seizoen van de zwetende voeten en klotsende oksels. Helaas heb ik de lengte van een groot uitgevallen tuinkabouter waardoor ik mezelf genoodzaakt zie om alle vormen van openbaar vervoer in deze periode te vermijden. Als sardientjes in een blik sta je tijdens de spits op elkaar gepakt. Voor mij is er dan geen ontkomen meer aan. Welke kant ik ook op kijk, hoe ik ook mijn best doe, mijn neus komt minimaal drie keer per rit in aanraking met zo’n klotsende oksel. De geur van zweet, rottende vis en een overkill aan een anti-transparant met bloemetjes geur doet me denken aan een van de wc’s tijdens een nachtje stappen. De inhoud van mijn maag komt, net als bij die nachtelijke avontuurtjes van vroeger, eventjes naar boven en ik trek wit weg. Nee, geen openbaar vervoer voor mij op deze warme dagen. Dan maar in de auto met de airco op standje bevriezen. Dan kan ik heerlijk stijl achterover slaan zodra ik mijn portier open.

En dan het strand

Het strand is eveneens niet echt aan mij besteed aangezien dat zand echt werkelijk overal komt! Mijn haar, mijn gezicht, mijn hele lichaam. Alles is bedekt met een natuurlijk scrubmiddel dat ik elk uur mag testen omdat ik niet de kleur van een kreeft wil krijgen. Wit uitgeslagen van de factor 50 probeer ik heel charmant te liggen zonder zand te happen. Ondertussen heeft dochterlief het heet en wil ze niets liever dan de hele dag in de zee door te brengen. En laat dat nu net de plek zijn waar ik van gruwel. Vissen en kwallen zijn echt ZO niet mijn ding! Dus ook dat strand met alle mooie Beach-boys slaan wij maar over.

Meertjes..

Dan heb je nog de plaatselijke meertjes waar het nu krioelt van de blauwalg. Ze hebben dan wel een mooi grasveld waar je heerlijk kunt liggen, maar zonder schaduw en zonder zwemwater is het met dertig graden niet echt lekker vertoeven. Of het subtropische zwembad in de buurt waar je heerlijk binnen kunt zwemmen omdat ze buiten al jaren geleden hebben gesloopt. Ook niet echt ideaal dus.

Dus daar lig ik dan. In mijn tuin.

Dus daar lig ik dan. In mijn tuin, met een opblaasbaar kleuterbadje voor mijn dochter. Heerlijk afkoelen terwijl ik tot mijn navel in het water zit en uiteraard enorm schrik als mijn dochter me voor de tiende keer nat spettert. Het enige wat ik nu nog mis zijn de mooie, halfnaakte mannelijke exemplaren om te keuren. En de cocktail, die ontbreekt helaas ook. Maar verder heb ik niets te klagen want de enige klotsende oksels die ik ruik? Die zijn van mezelf! _________________________________ Lees hier alle blogs van Helga!

Foto: Pexels

Reacties
Categorieën