Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Bijzondere vakantiebestemmingen in Europa

2 min
Ga jij ook vaak naar dezelfde landen of plekken op vakantie? Spanje, Frankrijk, Italië... wie kent het niet?! Ben jij op zoek naar leuke afwisseling, maar geen idee waar te beginnen? Wij geven je een aantal leuke tips! We houden het bij Europa, want als we uit de hele wereld mogen kiezen zijn we voorlopig nog niet uitgepraat.. dan wordt het te makkelijk!

Noord Ierland

Niet veel mensen gaan op vakantie naar Noord Ierland. De kustplaatsen in het zuiden van Europa zijn nog altijd favoriet, terwijl het noorden ook zoveel moois te bieden heeft. Neem bijvoorbeeld Noord Ierland. Niet alleen hebben de Ierse supporters ons hart gestolen afgelopen EK, maar het land barst van prachtige natuur en mooie plekken om te bezoeken tijdens een actieve reis. Zo kun je met de auto langs de Causeway Coastal rijden, een spectaculaire kustroute van ruim 310 kilometer. Onderweg kom je waanzinnige uitzichten, hoge kliffen, ruige natuur, gezellige dorpjes, leuke pubs en andere bezienswaardigheden tegen!

Kroatië

Vaak wordt Kroatië een beetje over het hoofd gezien wanneer je op zoek bent naar een strand en zonvakantie. Terwijl het Zlatni Rat (Gouden Hoorn) strand -op het eiland Brač- vaker is uitgeroepen tot één van de mooiste stranden ter wereld. De moeite waard dus om een bezoekje te brengen! Maar ook de havenstad Dubrovnik is echt te gek en de eilandjes van Kroatië lenen zich weer perfect voor eilandhoppen. Voor elk wat wils! strand-kroatie

Trolltunga-noorwegen

Trolltunga, Noorwegen

Als eens in Noorwegen geweest? Ook hier kun je fantastische natuur vinden, met als hoogtepunt toch wel de Trolltunga (de tong van de trol). Dit is een rots die ver uitsteekt en zo'n 600 meter boven de rivier hangt. Je moet wel een beetje een durfal zijn om hierop te klimmen, maar ook van een afstandje heb je werkelijk waanzinnig uitzicht. Verder heeft Noorwegen de hoogste concentratie van fjorden in de wereld, geweldige landschappen, kun je veel verse vis eten en is de bevolking erg vriendelijk. Wat wil je nog meer?

Lavendelvelden in de Provence

De Provence is een gebied in het zuidoosten van Frankrijk. Een redelijk populaire vakantiebestemming, maar er zijn zeker plekjes te vinden waar jij wellicht nog niet van gehoord hebt. Zo kun je fietsen langs de uitgestrekte lavendelvelden, waarbij je adembenemend mooi uitzicht hebt. Denk eens aan de ondergaande zon met al die paarse vergezichten. In het hart van deze streek ligt het prachtige dorpje Gordes met oude straatjes, een mooi kasteel, vele terrasjes... Dit dorpje wordt niet voor niets één van de mooiste van Frankrijk genoemd. Ook leuk om tijdens je trip te bezoeken dus! lavendel-provence

De Azoren, Portugal

Niet bekend bij het grote publiek en misschien maar goed ook zodat de echte reizigers hier de rust en de natuurlijke schoonheid kunnen opzoeken. De Portugese eilangengroep Azoren bestaat uit 9 vulkanische eilanden in de Atlantische Oceaan. Werkelijk een droom voor elke natuurliefhebber omdat hier (nog) geen massatoerisme is. Altijd al een keer walvissen en dolfijnen willen spotten? Dan moet je hier zijn! walvis-azoren   Wat is jouw favoriete vakantieplek in Europa? Deel het met ons in een reactie hieronder!

Hoofdfoto: Joyce Jacobs Fotografie Foto's natuur: Szabolcs Emich Designmilk Ming-yen Hsu David Stanley

Reacties
Categorieën