Sparkling couples
Sparkling couples
2 min

Liefdeslessen; Voor een sterke relatie!

2 min

Er zijn genoeg relaties die in de loop der tijd stranden. Gister vernamen wij zelfs dat 1 op de 3 huwelijken eindigt in een scheiding. Als deze cijfers -bij benadering- blijken te kloppen vinden wij het schrikbarend hoog. Kortom, de hoogste tijd om een aantal liefdeslessen te verspreiden via het wereldwijde web!

Hij heeft voor jou gekozen

Van al die duizenden vrouwen die hij in zijn leven is tegengekomen, heeft hij voor jóu heeft gekozen. Voor hem ben jij de liefste, belangrijkste en mooiste en andersom geldt dat precies hetzelfde! Kortom, geen enkele reden om onzeker te zijn of te zoeken naar bevestiging bij hem of bij andere mannen. Natuurlijk kun je je af en toe even irriteren of flink ruzie maken, maar onthoud waar het ooit mee begonnen is. Dát is pas echt de moeite waard om voor te vechten.

Stop nooit met daten

Weet je nog die eerste weken van jullie relatie? Jullie waren alleen maar gefocust op elkaar, spendeerde de meeste tijd samen en waren continu leuke dingen aan het doen en aan het kussen. Geen wonder dat zo’n datefase te gek is. Na verloop van tijd verandert deze eerste fase. Jullie wennen aan elkaar en je aandacht wordt weer langzamerhand verdeeld onder andere dingen zoals werk, het huishouden, sport en je sociale leven.

Geen probleem, maar blijf wel de tijd nemen om met elkaar te blijven daten. Wordt niet lui in je relatie, maar maak tijd voor elkaar en blijf samen lachen, knuffelen en leuke dingen doen. Daten kan je hele leven!

Probeer de ander niet te veranderen

Je kunt de ander nooit veranderen en dit moet je ook niet willen. Vragen of hij het dopje op de tandpasta tube kan draaien, vooruit. Maar wees ervan bewust dat zijn karaktereigenschappen bij hem horen en hem maken tot wie hij is. Hij kan zich uiteraard (net als jij) heus wel een beetje aanpassen, maar probeer hem wel in zijn waarde te laten. Jouw waarheid, visie of manier van leven is niet per definitie de enige juiste.

Bescherm je eigen hart

Veel vrouwen zijn actief bezig met de gevoelens van de partner. ‘Voelt hij nog wel genoeg voor mij?’ ‘Ben ik degene die dat plekje in zijn hart nog altijd heeft?’ Net zoals je zijn hart bewaakt, moet je je eigen hart ook bewaken. Hou in jouw hart ruimte voor jezelf en hou ook van jezelf zoals je van hem houdt. Wees daarnaast bewust van jouw gevoel, wanneer deze even op losse schroeven staat (bij het houden van hem of van jezelf) dan moet je dit registreren en repareren voordat een ander persoon dit komt doen.

Waar je je op richt wordt groter

Een oude gezegde zegt ‘dat hetgeen waar je je op richt groter wordt’. En hier zijn wij het helemaal mee eens! Dus richt je je op je frustratie? Dan zal dit alleen maar erger worden. Andersom geldt gelukkig hetzelfde. Wees bewust en dankbaar voor hetgeen wat jullie hebben. Laat dit aan de ander zien of spreek het uit om er zo de aandacht op te vestigen. Hoe meer je je hierop richt, hoe groter en sterker dit gevoel zal worden.

Heb aandacht voor elkaar

Tijdens het daten had je onbeperkt tijd voor elkaar. De ander hoefde maar een kick te geven en jij stond al in de startblokken. Ook naar verloop van tijd is het belangrijk om tijd voor elkaar te maken. Dit geldt niet alleen in het vrijmaken van tijd, maar juist je volle aandacht hebben voor de verhalen en de gevoelens van de ander is super belangrijk. Neem hierin een actieve rol in aan zodat jij degene wordt met wie jouw liefde alles wilt (blijven) delen.

Reacties
Categorieën