Tussen de lakens
Tussen de lakens
2 min

Good to know: deze oefening moet je doen om ronde billen te krijgen

2 min

Ben jij ook wel eens een beetje jaloers op vrouwen die van die mooie ronde billen hebben? Sommige vrouwen hebben deze ronde vorm van nature en hebben dus geluk. Heb jij ze niet, maar wil je ze wel? Dan moet je nu goed opletten! Je kunt deze namelijk in deze ronde vorm trainen. Jep. Lees hieronder hoe je dit kunt doen en ga direct aan de slag!

Squat

Oef, wie kent hem niet; de gevreesde squat! Deze oefening laat je spieren flink werken, maar dat is natuurlijk ook de bedoeling als je strak in je vel wilt zitten. Deze work-out is hartstikke effectief, maar dat merk je vanzelf! 

Oefening: Zet je benen een stukje uit elkaar en zorg dat je voeten iets naar buiten wijzen. Zak vervolgens door je knieën tot je billen ter hoogte van je kuiten zijn. Houd hierbij je rug recht om blessures te voorkomen en de effectiviteit te vergroten. squat-oefening

Legs lift

Een eenvoudige oefening die je zelfs vanuit je luie bed kunt doen. Perfect om even aan te pakken voor het slapengaan of als fanatieke wake-up. 

Oefening: Ga op je bed of op de grond (op een matje) liggen. Houd je benen naast elkaar en beweeg ze omhoog totdat ze in een hoek van 90 graden met je lichaam staan. Je kunt er ook voor kiezen om ze eerst te spreiden om ze vervolgens boven bij elkaar te brengen zoals dit plaatje illustreert. Goed voor je bovenbenen en voor je billen. benen-oefening 

Lunge

Elk fervent sportschoolganger heeft de welbekende lunge wel eens gedaan. En terecht! Deze blijkt namelijk ook prima te werken voor de ronde billen en kun je ook nog eens eenvoudig thuis uitvoeren. Hoppa. 

Oefening: Neem één grote stap voorwaarts en buig naar beneden totdat de knie van het achterste been bijna de grond raakt. Op dat moment moet je bovenbeen die vooraan staat horizontaal zijn. Let op, het is zeer belangrijk dat je rug recht blijft bij deze oefening. Succes! lunge-oefening

Frequentie

Iedereen sport op een ander niveau dus probeer zelf in te schatten hoe vaak jij deze oefeningen kunt doen. Als je voelt dat je spieren beginnen te verzuren moet je niet te lang doorgaan om blessures te voorkomen. Houd bij hoe vaak je de oefening kunt doen en probeer een stijgende lijn in de hoeveelheid te bewerkstelligen. Good luck ladies!

Beeld: Tumblr
Reacties
Categorieën